MagunkrólSzolgáltatásainkSzakembereinkTámogatóinkGaléria

Magunkról

Teljes, hivatalos nevünk: Az Értelmi Fogyatékosok Fejlődését Szolgáló Magyar Down Alapítvány Pedagógiai Szakszolgálata: Korai Fejlesztő, Gyógypedagógiai Tanácsadó és Gondozó Központ

Címünk: 1143 Budapest, Ilka u. 26., II/6.

Telefon: 06 1 222-3208

E-mail: downkorai@downalapitvany.hu

Térkép

Kik is vagyunk?

Az 1991 óta szülői összefogásból létrehozott Down Alapítvány legújabb szervezeti egysége, egy olyan közoktatási intézmény, amely elsősorban értelmi fejlődésükben eltérő, sajátos nevelési igénnyel bíró, Down szindrómás csecsemők és kisgyermekek családi nevelését kívánja segíteni speciális fejlesztéssel, terápiás eljárásokkal, tanáccsal, a gyermekek első három évének fejlődési sajátosságait kihasználva. Ezt a tevékenységet a szülőkkel együtt, a család igényét, lehetőségét figyelembe véve valósítjuk meg.

Mit vállaltunk?

— 0-3 éves, elsősorban Down szindrómás csecsemők és kisgyermekek komplex gyógypedagógiai fejlesztése

— 3-6 éves, integrációban résztvevő gyermek speciális segítése

— gyógypedagógiai vizsgálat, tanácsadás

— szülőcsoport szervezése

— az otthoni foglalkozás megkönnyítésére játék, eszköz, szakirodalom, videó kölcsönzése

— tapasztalatcsere lehetőségének biztosítása különböző szakembereknek

— képzés, továbbképzés

Hogyan fordulhatnak hozzánk?

A jelentkezéshez nem szükséges beutaló. Jelentkezni lehet telefonon, időpont egyeztetés után fogadjuk a családokat. A fejlesztés megkezdéséhez elengedhetetlen a lakóhely szerint illetékes Tanulási Képességet Vizsgáló Szakértői és Rehabilitációs Bizottság orvosi-gyógypedagógiai vizsgálaton alapuló szakvéleménye. A fejlesztés ingyenes.